Bine

Alaturi

E mai

ai

de

usor

venit

noi.

asa.

IMPREUNA

Sa iti pui in practica ideile de afaceri
Te-ai saturat sa lucrezi pentru altii ?
Acum, fii propriul tau stapan !
Noi te ajutam sa iti infiintezi firma mult dorita,
Si sa iei cele mai bune decizii
La preturi rezonabile
Slide backgroundTileTileTileTileTileTileTileTileTileTile

Pentru ca avem preturi rezonabile

Pentru ca infiintam firma in cel mai scurt timp posibil!

Pentru ca oferim seriozitate, promptitudine si confidentialitate!

Pentru ca pentru noi nu exista probleme, ci doar solutii!

Slide background
Compania R&AI Consulting va ofera urmatoarele servicii:
Infiintare firma: SRL, PFA, II, IF, ONG
Modificare firma
Cesiune parti sociale
Infiintare firma online la doar 99 lei
Redactare contracte
Si multe altele
La preturi rezonabile
+
+
+
+
+
+
+
Slide backgroundSpringAutumn LeafAutumn LeafAutumn LeafAutumn LeafAutumn LeafAutumn LeafAutumn LeafSpring LeafSpring LeafSpring LeafSpring LeafSpring LeafSpring LeafSpring Leaf

Consideri ca e timpul sa aduci schimbari

firmei tale ?

noastra te ajuta in acest sens

Pentru ca schimbarea

Compania

inseamna viitor !

Slide backgroundCubeCubeCubeCubeCubeSay helloCubeCubeCubeCubeCube

Contacteaza-ne acum !

Fuziune/divizare firmă

Legea nr. 31/1990 reglementează doar fuziunea şi divizarea societăţilor pe acţiuni, insa pentru identitate de ratiune, aceste prevederi se vor aplica si pentru celelalte forme juridice de societate comercială.
Prin fuziune si divizare, societatile comerciale se restructureaza în scopul adaptării lor la exigenţele activităţii comerciale (dimensiunea adecvată forţei economice a societăţii, reducerea costurilor, contracararea concurenţei etc.)
Potrivit legii, fuziunea se poate face prin absorbtie sau prin contopire. Astfel, art. 238 din Legea nr. 31/1990 prevede:
a) una sau mai multe societăţi sunt dizolvate fără a intra în lichidare şi transferă totalitatea patrimoniului lor unei alte societăţi în schimbul repartizării către acţionarii societăţii sau ai societăţilor absorbite de acţiuni la societatea absorbantă şi, eventual, al unei plăţi în numerar de maximum 10% din valoarea nominală a acţiunilor astfel repartizate (fuziunea prin absorbţie); sau,
b) mai multe societăţi sunt dizolvate fără a intra în lichidare şi transferă totalitatea patrimoniului lor unei societăţi pe care o constituie, în schimbul repartizării către acţionarii lor de acţiuni la societatea nou-constituită şi, eventual, al unei plăţi în numerar de maximum 10% din valoarea nominală a acţiunilor astfel repartizate (fuziunea prin contopire).
Potrivit legii, divizarea poate avea loc şi prin transferul simultan al patrimoniului societăţii divizate către una sau mai multe societăţi existente şi una sau mai multe societăţi nou-constituite.
Conform prevederilor aceluiaşi art. 238 din Legea nr. 31/1990, divizarea este operaţiunea prin care:
a) o societate, după ce este dizolvată fără a intra în lichidare, transferă mai multor societăţi totalitatea patrimoniului său, în schimbul repartizării către acţionarii societăţii divizate de acţiuni la societăţile beneficiare şi, eventual, al unei plăţi în numerar de maximum 10% din valoarea nominală a acţiunilor astfel repartizate;
b) o societate, după ce este dizolvată fără a intra în lichidare, transferă totalitatea patrimoniului său mai multor societăţi nou-constituite, în schimbul repartizării către acţionarii societăţii divizate de acţiuni la societăţile nou-constituite şi, eventual, al unei plăţi în numerar de maximum 10% din valoarea nominală a acţiunilor astfel repartizate.
Potrivit legii, divizarea poate avea loc şi prin transferul simultan al patrimoniului societăţii divizate către una sau mai multe societăţi existente şi una sau mai multe societăţi nou-constituite.
Totodata, fuziunea sau divizarea se poate face şi între societăţi de forme diferite.
Fuziunea si divizarea cunsoc niste proceduri complexe, care se realizeaza pe mai multe etape.
Asadar, primul pas ar fi intocmirea unui proiect de fuziune sau divizare, care trebuie sa aiba forma prevazuta de lege. Acest proiect impreuna cu alte documente solicitate se depun la Registrul Comertului unde fiecare societate este inregistrata.
Al doilea pas este transmiterea proiectului si documentatiei aferente de catre Registrul Comertului la instanta competenta pentru a fi avizat de aceasta. Dupa ce a fost avizat proiectul, acesta se publica in Monitorul Oficial al Romaniei cu cel puţin 30 de zile inaintea datelor sedintelor in care adunarile generale extraordinare urmeaza a hotari asupra fuziunii sau, după caz, a divizarii.
Avand in vedere complexitatea procedurii, specialistii nostri va stau la dispozitie pentru a o parcurge cu usurinta.

Pentru ca e mai usor asa. Impreuna