Bine

Alaturi

E mai

ai

de

usor

venit

noi.

asa.

IMPREUNA

Sa iti pui in practica ideile de afaceri
Te-ai saturat sa lucrezi pentru altii ?
Acum, fii propriul tau stapan !
Noi te ajutam sa iti infiintezi firma mult dorita,
Si sa iei cele mai bune decizii
La preturi rezonabile
Slide backgroundTileTileTileTileTileTileTileTileTileTile

Pentru ca avem preturi rezonabile

Pentru ca infiintam firma in cel mai scurt timp posibil!

Pentru ca oferim seriozitate, promptitudine si confidentialitate!

Pentru ca pentru noi nu exista probleme, ci doar solutii!

Slide background
Compania R&AI Consulting va ofera urmatoarele servicii:
Infiintare firma: SRL, PFA, II, IF, ONG
Modificare firma
Cesiune parti sociale
Infiintare firma online la doar 99 lei
Redactare contracte
Si multe altele
La preturi rezonabile
+
+
+
+
+
+
+
Slide backgroundSpringAutumn LeafAutumn LeafAutumn LeafAutumn LeafAutumn LeafAutumn LeafAutumn LeafSpring LeafSpring LeafSpring LeafSpring LeafSpring LeafSpring LeafSpring Leaf

Consideri ca e timpul sa aduci schimbari

firmei tale ?

noastra te ajuta in acest sens

Pentru ca schimbarea

Compania

inseamna viitor !

Slide backgroundCubeCubeCubeCubeCubeSay helloCubeCubeCubeCubeCube

Contacteaza-ne acum !

Stimularea mobilitatii forţei de muncă şi reducerea şomajului au fost obiectivele Guvernului atunci cand a adoptat OUG nr. 60/2016 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă.

Această ordonanţă oferă numeroase beneficii pecuniare şomerilor care îşi vor găsi un loc de muncă, atât pe o perioada scurtă de timp, cât şi pe o perioadă mai lungă.

Aceasta a intrat în vigoare de la 1 decembrie 2016.

1. Astfel, în OUG 60/2016 se prevede faptul că şomerii înregistraţi la agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă, care nu beneficiază de indemnizaţie de şomaj, în situaţia în care se angajează cu normă întreagă, pentru o perioadă mai mare de 3 luni, ulterior datei înregistrării la agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă, beneficiază de o primă de activare în valoare de 500 lei, neimpozabilă.

De asemenea, persoanele care beneficiază de prima de activare au dreptul la menţinerea acesteia şi în situaţia în care, în perioada de 3 luni de la angajare, le încetează raportul de muncă sau de serviciu la primul angajator şi se încadrează, în termen de 30 de zile, la un alt angajator, în aceleaşi condiţii.

Atentie! Nu veti beneficia de aceasta primă de activare, daca vă veţi angaja la o firma cu care aţi fost în raporturi de muncă sau de serviciu în ultimele 12 luni.

  1. Totodată, persoanele înregistrate ca şomeri la agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă şi care se încadrează în muncă, potrivit legii, într-o localitate situată la o distanţă mai mare de 15 km de localitatea în care îşi au domiciliul sau reşedinţa, pot beneficia de o primă de încadrare, neimpozabilă, care se calculează la 0,5 lei/km, dar nu mai mult de 55 lei/zi, proporţional cu numărul de zile în care persoanele în cauză desfăşoară efectiv activitatea la angajatorul la care se realizează încadrarea în muncă.

Această primă de încadrare se acordă pe o perioadă de 12 luni.

  1. Cel mai important stimulent pecuniar oferit de către Guvern este cel oferit şomerilor, care se încadrează în muncă, într-o localitate aflată la cel puţin 50 km distanţă faţă de localitatea acestora de domiciliu.

Aşadar, legea prevede că persoanele înregistrate ca şomeri la agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă care se încadrează în muncă, potrivit legii, într-o altă localitate situată la o distanţă mai mare de 50 km faţă de localitatea în care îşi au domiciliul sau reşedinţa şi, ca urmare a acestui fapt, îşi schimbă domiciliul ori îşi stabilesc reşedinţa în localitatea respectivă sau în localităţile învecinate acesteia pot beneficia de o primă de instalare, neimpozabilă, destinată stimulării încadrării în muncă, asigurării cheltuielilor pentru locuire în noul domiciliu sau noua reşedinţă, şi/sau pentru reîntregirea familiei, după caz..

Această primă de instalare se acordă în cuantum diferenţiat. Astfel:

  1. a) 12.500 lei pentru persoanele înregistrate ca şomeri la agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă şi care se încadrează în muncă, potrivit legii, într-o altă localitate şi, ca urmare a acestui fapt, îşi schimbă domiciliul sau îşi stabilesc reşedinţa;
  2. b) 15.500 lei pentru persoanele prevăzute la lit. a), care îşi schimbă domiciliul sau îşi stabilesc reşedinţa, în situaţia în care sunt însoţite de membrii, iar în cazul familiei monoparentale, în situaţia în care sunt însoţite de copilul sau copiii aflaţi în întreţinere.

In situaţia în care ambii soţi îndeplinesc condiţiile pentru a primi prima de instalare, unul dintre ei va primi suma de 12.500 lei, iar celălalt suma de 3.500 lei.

Prin excepţie, în situaţia în care angajatorul sau autorităţile publice locale sau centrale asigură locuinţă de serviciu ori suportarea cheltuielilor aferente din fonduri ale angajatorului sau fonduri publice, prima de instalare se acordă în cuantum diferenţiat, astfel:

- 3.500 lei pentru persoana aflată în situaţia prevăzută la lit. a), de mai sus;

- 6.500 lei pentru persoana aflată în situaţia prevăzută la lit. b), de mai sus;

-  3.500 lei pentru fiecare soţ aflat în situaţia de a îndeplini condiţiile acordării primei de instalare.

Prima de instalare se va acorda în două tranşe:

  • 50%, în momentul semnării contractului
  • 50%, după expirarea perioadei de 12 luni de la angajare
  • o singură tranşă pentru situaţia în care ambii soţi au dreptul să beneficieze de prima de instalare.

 

Trebuie să menţionez faptul că prima de încadrare oferită şomerilor care se încadrează în muncă, potrivit legii, într-o localitate situată la o distanţă mai mare de 15 km de localitatea în care îşi au domiciliul sau reşedinţa şi prima de instalare nu se cumulează!

Atenţie! Una dintre condiţii pentru a beneficia de această primă de încadrare este să nu vă întoarceţi la vechiul domiciliu sau vechea reşedinţă într-o perioadă de 12 luni de la angajare. În caz contrar, va tebui să restituiţi suma primită.

De asemenea, pentru a beneficia de prima de instalare, trebuie sa aveti in vedere faptul ca localitatea in care va veti incadra in munca trebuie sa apara pe lista zonelor defavorizate din Romania.

Lista o puteti afla de la AJOFM-ul de unde aveti domiciliul.

  1. O veste bună pentru românii care muncesc în străinătate (în UE sau/şi Spaţiul Economic European), pentru o perioadă de cel puţin 36 luni, este că prin OUG 60/2016, vor beneficia de această primă de instalare, dacă se întorc să muncească în România.

 

Consilier Juridic

Roxana Iova