Bine

Alaturi

E mai

ai

de

usor

venit

noi.

asa.

IMPREUNA

Sa iti pui in practica ideile de afaceri
Te-ai saturat sa lucrezi pentru altii ?
Acum, fii propriul tau stapan !
Noi te ajutam sa iti infiintezi firma mult dorita,
Si sa iei cele mai bune decizii
La preturi rezonabile
Slide backgroundTileTileTileTileTileTileTileTileTileTile

Pentru ca avem preturi rezonabile

Pentru ca infiintam firma in cel mai scurt timp posibil!

Pentru ca oferim seriozitate, promptitudine si confidentialitate!

Pentru ca pentru noi nu exista probleme, ci doar solutii!

Slide background
Compania R&AI Consulting va ofera urmatoarele servicii:
Infiintare firma: SRL, PFA, II, IF, ONG
Modificare firma
Cesiune parti sociale
Infiintare firma online la doar 99 lei
Redactare contracte
Si multe altele
La preturi rezonabile
+
+
+
+
+
+
+
Slide backgroundSpringAutumn LeafAutumn LeafAutumn LeafAutumn LeafAutumn LeafAutumn LeafAutumn LeafSpring LeafSpring LeafSpring LeafSpring LeafSpring LeafSpring LeafSpring Leaf

Consideri ca e timpul sa aduci schimbari

firmei tale ?

noastra te ajuta in acest sens

Pentru ca schimbarea

Compania

inseamna viitor !

Slide backgroundCubeCubeCubeCubeCubeSay helloCubeCubeCubeCubeCube

Contacteaza-ne acum !

 

 

 

                                                       Indemnizaţia de creştere a copilului. Noile modificări

 

Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 111/2010 a fost modificată prin Legea 66/2016, iar noile prevederi, care se vor aplica din februarie anul acesta, aduc o serie de beneficii pentru părinţi. Aşadar, mămicile care vor naşte sau au născut în 2017, trebuie să ştie:

  • Dacă aţi realizat timp de cel puțin 12 luni venituri impozabile în ultimii doi ani anteriori datei nașterii copilului, puteţi să beneficiaţi de concediul pentru creșterea copilului (CCC) în vârstă de până la doi ani (respectiv trei ani, pentru copilul cu handicap), precum și de o indemnizație lunară
  • De asemenea, dacă aţi beneficiat de şomaj, concediu medical, pensie de invaliditate sau concediu fără plată pentru creşterea copilului, aveţi dreptul la concediu pentru creşterea copilului şi la o indemnizaţie lunară
  • Ambii părinţi pot cere acordarea concediului de creştere a copilului. Astfel că, dacă mama intră în concediul de creştere, tatăl trebuie să stea şi el în concediu, în locul mamei, cel puţin o lună.
  • Indemnizaţia va creşte de la 01 februarie. Astfel că, indemnizația lunară pentru creșterea copilului se stabilește în cuantum de 85% din media veniturilor nete realizate în ultimele 12 luni din ultimii doi ani anteriori datei naşterii copilului şi nu poate fi mai mică de 85% din cuantumul salariului minim brut pe ţară garantat în plată.
  • Persoanele care au copii proveniţi dintr-o sarcină gemelară, tripleţi sau multipleți, începând cu al doilea copil provenit dintr-o astfel de naștere, cuantumul indemnizației crește cu 85% din valoarea salariului minim pentru fiecare copil.
  • Ordonanţa prevede doar o limită minimă a indemnizației, nu și o limită maximă, aşa cum se prevedea anterior. Înaintea aducerii acestor modificări, legea prevedea o indemnizație care se raporta la indicele social de referință (ISR, a cărui valoare legal stabilită este de 500 de lei). Aşadar, de exemplu, cei care alegeau un concediu de creştere a copilului de un an, puteau primi cel puțin 600 de lei și cel mult 3.400 de lei, iar cei care alegeau concediul de doi ani, primeau o indemnizație de maximum 1.200 de lei.
  • Puteţi obţine, în decursul unui an calendaristic, venituri supuse impozitului, prin desfăşurarea efectivă a unei activităţi în perioada de concediu, al căror nivel nu depăşeşte de trei ori cuantumul minim al indemnizaţiei, stabilit potrivit ordonanței.
  • De asemenea, mămicile liceene, studente, masterande, doctorande, pot primi indemnizaţie timp de doi ani
  • Va creşte şi stimulentul de inserţie atunci când mama începe să meargă iar la serviciu, ajungând cam la 600 de lei. Guvernul, cu toate acestea, a dat o nouă OUG, nr.6/2017, care a intrat deja în vigoare, prin care aplică o nouă majorare a stimulentului. Mai exact, majorarea se va face începând cu luna aprilie 2017, iar stimulentul de inserție va avea o valoare de 650 de lei, potrivit art. VII din aceeaşi OUG.

 

Aş dori să prezint şi câteva detalii despre acordarea stimulentului de inserţie.

Stimulentul de inserţie nu se mai acordă atunci când copilul împlineşte doi ani, respectiv trei ani, în cazul copilului cu handicap. Cu toate acestea, în cazul în care părintele obține venituri cu minimum 60 de zile înainte de împlinirea de către copil a vârstei de doi ani, respectiv trei ani, în cazul copilului cu handicap, acordarea stimulentului se prelungește până când copilul împlinește trei ani, respectiv patru ani, în cazul copilului cu handicap.

Potrivit OUG nr. 111/2010, indemnizația de creștere a copilului și stimulentul de inserție nu se pot cumula! Prin urmare, plata indemnizației încetează înainte ca stimulentul de inserție să fie obţinut.

Trebuie să ştiţi ca stimulentul de inserţie poate fi solicitat de către oricare dintre părinţi, pentru fiecare naştere.

Consilier Juridic

Roxana Iova